Anna maakte naast pizza-oventjes:

  • Vuurpotten/terrashaarden,
  • Draken,
  • Schalen, vazen en meer.

 

Vuurpotten of terrashaarden
Vanuit haar fascinatie voor vuur en klei zijn de vuurpotten ontstaan. Anna speelt graag met de elementen aarde, water, lucht en vuur. Zij kreeg ook de droom van een vuurspugende draak. Voila, daar was de zelfgemaakte vuurhaard in de vorm van een draak. Maar ook andere vormen zijn mogelijk zoals Moeder Aarde.
De vuurpotten zijn niet geglazuurd. Soms is er leven op aangebracht doordat de vuurpot in een houtoven gestookt is. Ook de natuur zelf decoreert de pot in de loop van de tijd.


De vuurpotten worden met de hand opgebouwd van klei met grove chamotte. Een vuurtje kan er in gestookt worden. Het is aan te raden om (zilver)zand op de bodem van de pot te leggen. De warmte wordt dan verdeeld. Ook moet er geen groot vuur in gestookt worden als de pot nog nat van de regen is. In de winter kan de pot buiten blijven staan mits zij niet nat wordt. Een natte vuurpot kan kapot vriezen.

U kunt bij Anna een vuurpot kopen, een opdracht geven voor een speciale vuurpot of er zelf een maken!

 

Draken
Draken in allerlei soorten en maten! Kijk zelf maar. De kleinste zijn een paar centimeter de grootste draak is 85 cm hoog. De draken zijn echte "aardedraken". Ze zijn speels en hebben een vrolijke uitstraling. Ze zouden een vriend kunnen zijn of een wachter voor je deur.  De beste manier om een draak te verslaan is om er vriend mee te worden!

U kunt zelf een draak komen kleien. Voor groepen heeft Anna een les waarbij eerst iets over de geschiedenis van draken wordt verteld.

 

Schalen, vazen en meer.

"Ruige" schalen

 

Vazen, gedraaid en een eigen draai gegeven

 

 Raku gestookte kommen

 

 Indiaanse potten in open vuur gestookt.

 
 Pot gemaakt tijdens workshop met Felipe Ortega,

   Pot gemaakt tijdens workshop met Mark Tahbo,